De rigtige arbejdsbukser

Tid er en knap faktor, Ihvertfald hvis du har det som mange af vores kunder. Derfor har vi lavet denne meget simple oversigt over 3 vigtige ting som du kan bruge til at finde de rigtige arbejdsbukser.
Arbejdsbukser slides op i de fleste virksomheder, men der er nogle ting der har stor betydning for hvor meget slid der sker på dine arbejdsbukser. Derfor skal du vide disse tre ting til at finde dine næste arbejdsbukser. Rigtig god fornøjelse

1. Stoffet har stor betydning

Du kan lære rigtig meget ved at kigge på den metervare som dit arbejdstøj er lavet af. Hovedbestanddelen af tøjet er stof. Foruden arbejdslønnen er stoffet en af de hurtigste måder for os producenter at spare penge på, men det skal du ikke gå på kompromis med, for det kan hurtigt blive meget dyrt. Stof kan være meget teknisk, eksempelvis vandtæt og åndbart, eller det kan være mere simpelt som textil. Herunder starter vi med de tekniske metervarer og derefter får du viden om textil metervaren.

F120 fabrci for for workwear, breathable, waterproof, windproof, durable and strong

Værdi for pengene

Gore-Tex® er et godt eksempel på at kvalitet koster lidt ekstra i indkøb. Ved at købe produkter med metervarer fra Gore-tex® er du forsikret om at tøjet er testet til det yderste. Vandsøjletrykket er enormt højt og tøjet er lavet til det formål at holde dig tør og varm. Du kan ikke få en billig gore-tex® metervare, men du kan få noget der næsten er lige så godt. De regntætte og slidstærke metervarer kan du lære mere om herunder.

Bukser og overalls med metervaren F120 anbefaler jeg som et super stærkt alternativ til Gore-Tex®. Produkter af F120 er slidstærke, har et højt vandsøjletryk og en stor åndbarhed, som gør det ideelt at arbejde i udenfor, når vejret er koldt eller når det regner. Du kan læse mere om F120 her.

Textil arbejdsbukser

En textil metervare findes ofte i et par almindelige arbejdsbukser, her er især slidstyrken vigtigt. Du kan ikke selv måle slidstyrken, men du kan finde ud af værdien, ved at spørge leverandøren. Hvis du samler information omkring slidstyrke ind på tre forskellige par bukser, vil du få helt forskellige værdier. Derfor skal du ikke kun kigge på slidstyrken. Hvis du vil lære mere om konkrete og målbare ting du kan kigge efter, kan du finde det her.

Der findes metervarer som Cordura®, der har stor slidstyrke. Cordura eller andre typer forstærkninger skal ofte findes på knæene, hvis du har arbejde der foregår i mange forskellige positioner. Hvis specielle lommer bruges meget bør disse også være Cordura® eller en forstærket metervare. Jeg bruger Cordura® til hængelommerne i EVO35 men også i tommestok lommen som faktisk møder stort slid, jeg synes ikke et par arbejdsbukser skal smides ud fordi tommestoklommen er gået i stykker. hængelommerne kan du altid få et nyt par af hvis de går i stykker, så her kunne forstærkningen måske udelades.

Flere arbejdsbukser har idag en form for stretch materiale som øger komforten betragteligt. Du skal dog være opmærksom på at det ikke er alt stretch materialer der holder godt. Det er dog en rigtig god idé med stretch paneler i skridtet. Det kan sikre at du får en langt bedre performance ud af dine arbejdsbukser. Som eksempel kan du igen se vores EVO35 arbejdsbukser. Der er panelet i skridtet lavet af stretch som øger komforten, sørger for lidt udluftning og som har øget levetiden rigtig meget.

2. Pasform er vigtigt

Metervaren er vigtig i forhold til at dit tøj holder godt. Pasformen er vigtigt for at medarbejderne har det godt. Et parameter som jeg mener er mindst lige så vigtig.

Men det  er da nemt at sige, når man hævder at have markedets bedste pasform?

Ja, det er det, men ikke desto mindre, så finder jeg det yderst væsentligt at arbejdstøj sidder godt, samtidig med at det skal holde. Det betyder godt nok at jeg får et mindre antal ordre end hvis tøjet var af en dårligere kvalitet. Men vores kunder er glade og det er fint til os.! Holdbarheden har også noget med pasformen at gøre, det kommer jeg tilbage til.

haandværkerbukser med aftagelige lommer

pasform og komfort

Ved at vælge en ordentlig pasform kan medarbejderne nemt bevæge sig rundt og har ikke gener ved at vælte rundt i gamle firkantede bukser eller overalls. Det at se godt ud har indflydelse på vores arbejde. Der er ikke ret mange der ser godt ud i firkantede blå overalls, omend, nogle få kan virkelig bære det. Man ser godt ud når man er tilpas i sit tøj. Derfor er pasformen vigtigt.

For de medarbejdere der går i arbejdstøj til daglig er pasform faktisk noget af det vigtigste. Det samme mener deres ledere, som ikke vil have medarbejdere der ser sjusket ud. Det gør arbejdet lidt nemmere at klare, når man har noget behageligt tøj på og så kan en god pasform som sagt gøre nogle medarbejdere mere selvsikre.

pasform og komfort

Som et eksempel på hvordan pasformen kan forlænge holdbarheden må jeg dele en lidt kedelig historie, jeg har nemlig været skyld i at en to-mands systue har mistet en stor kunde. Da jeg startede med at udvikle EVOSAFE serien gjorde jeg det sammen med en lufthavn, de kravler rundt og tager store skridt og har i det hele taget meget bevægelse som kan sammenlignes med andre erhverv.

Lufthavnen skulle bruge en super pasform og de fik de, faktisk var pasformen så godt at den systue de brugte til at reparere skridtet på de bukser der gik i stykker, blev streget som leverandør, da lufthavnen skiftede til Viking Rubber Co. i stedet for deres tidligere leverandør.

Det er blandt andet stretch paneler der har gjort forskellen, men det er de rigtige stretch paneler. Det er vigtigt at de har det rigtige træk og at de er produceret korrekt. Derfor har jeg en anbefaling mere i punkt 3. men jeg har lige en erkendelse mere først.

men...

Det er jo ikke alle medarbejdere der har samme højde og drøjde. Derfor kan pasformen være svært at købe ind efter. Du skal være opmærksom på dem der eksempelvis har længere ben eller kortere ben. De fleste mærker har yderstørrelser, så når du har fundet en god pasform kan du altid spørge om det kan laves større eller mindre. Jeg har sommetider lavet 7 og 8 XL jakker med tilhørende overalls til nogle kunder og de skal jo have samme komfort som alle andre.

Vil du blive klogere arbejdstøj?

3. Test det selv!

I virkeligheden kunne jeg have nøjes med at lave dette ene punkt. det bedste du kan gøre er at teste arbejdsbukserne, også selvom du ikke søger lige nu, det er kun endnu bedre for dig, for så har du tiden til at gøre det ordentligt.

slidstaerke arbejdsbukser

Tricket er at du finder den medarbejder der brokker sig mest over tøjet, eller eventuelt den der slider mest tøj op. Han skal være dit gode eksempel. Han skal teste dine fremtidige arbejdsbukser. Der er mange virksomheder hvor enkelte personer slider en stor del af tøjet på egen hånd.

De er hårdtarbejdende, og de har et job der kræver at de er klædt ordentligt på, det er dem du kan spare mange penge på at finde det rigtige arbejdstøj til. Hvis de kan slide mindre op ved at bruge det rigtige mærke, så kan de fleste andre også.

Du kan også selv lave testen, eksempelvis kan du teste pasformen og se på om de er pæne nok til at blive båret i jeres virksomhed. Du skal ikke betale for et enkelt test set, hvis du skal betale, er det fordi leverandøren ikke tror nok på sine produkter – nåh ja eller det kan være du har lidt for få medarbejdere, det er naturligvis vigtigt at leverandøren kan tjene pengene ind igen, ellers er der ingen fremtidige handler.

Ved at teste arbejdsbukserne har du det vigtigste på plads, det er meget muligt at softshells, vinterjakker, all weather jakker og textil jakker også skal være gode og have ordentlig pasform, men med bukserne på plads har du det vigtigste, og så har de fleste producenter en bred palette af jakker der kan hjælpe dig til at opnå det rigtige image.

Håndværkerbukser

Hvis du er på jagt efter håndværksbukser, kan du få 13 tips til at finde de bedste håndværksbukser lige her.

Der er naturligvis mange flere tips til hvordan du finder de rigtige arbejdsbukser, men jeg håber alligevel at du kunne bruge indlægget til noget. Hvis du selv har andre gode råd eller erfaringer så er du velkommen til at dele det med os. Du kan gøre det her.

Alexander Mygind Andersen, Business development Manager
Alexander mygind andersen
Business development Manager

Del med dine venner..

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
E-mail
×
×

Kurv