Det kan du blive klogere på:

Iklædes du vor tids beklædningssaga, når du svejser?

Tag springet og lad os sammen starte en ny saga

Som vi kort introducerede i vores tidligere blogindlæg, findes der et alternativ til bomuldsvaren, nemlig beklædning, der er fremstillet af en blanding af bomuld og polyester. Blandingen giver en lang række fordele, som man absolut bør opveje mod “bomuldssagaen”.

Polyesteren bidrager til en større slidstyrke og dermed længere levetid – og med længere levetid følger en økonomisk attraktiv løsning. Dertil kommer, at polyesteren i mødet med en gnist/glød smelter lidt og dermed ”svejser” kanten rundt om det lille hul, der dannes.

Denne ”svejsning” bevirker, at hullet ved vask ikke flosser ud og bidrager dermed ligeledes til en længere levetid. I den forbindelse, er det vigtigt at understrege, at gløden heller ikke i samme omfang som ved 100% bomuld, brænder igennem stoffet og giver de ubehagelige brændemærker. Årsagen til dette er, at de “svejsede kanter” “bremser” gløden i at arbejde sig hele vejen gennem stoffet, og er dermed mere tilbøjelig til at prelle af uden at gøre skade på huden. Sammenlignet med 100% bomuld bevirker polyesteren i blandingen en bedre farveægthed i vask, og holder sig derved pæn i længere tid.

“Men Per, er der slet ingen ulemper ved bomuld/polyester-blandingen?”, tænker du nok – og jo, det er der, men de er ganske få.

Der er nogle, der synes, at blandingen ikke ånder og absorberer sved ligeså godt som 100% bomuldsbeklædning, hvilket i teorien også er korrekt. Praksis har dog vist, at den lille andel polyester, der er i blandingsmetervaren (34%), ikke er til at registrere i brugen af tøjet. Det er naturligvis en smagssag og har man svoret sit hjerte til 100% bomuld, kan det være svært at gå over til noget andet.

Jeg vil dog her på falderebet anbefale jer – “bomuldsreligiøs” eller ej – at prøve svejsetøj produceret på blandingsvaren. Der er utallige fordele ved det, som, ud fra udsagn fra vore kunder, overskygger de få ulemper, der måtte være.

multi hazard textile er lavet af en
bomuld/polyester-blanding

Fordele ved bomuld/polyester-blandingen

Herunder opridser jeg kort nogle af fordelene ved svejsetøj af bomuld/polyester

  1. Komfort
  2. Sikkerhed
  3. Holdbarhed
  4. Økonomi
  5. Medarbejdertilfredshed

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Hvis du gerne vil være den første der får ny viden om arbejdstøj kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

Per Eg Larsen
Workwear specialist

Del denne viden

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
×
×

Kurv