EN ISO 20471 og reflekser

Du har garanteret hørt eller sagt det før; ”Husk reflekser!”. Skiftende vejr og manglende sollys er nemlig betingelser, som ingen af os kan kontrollere, og det kan resultere i, at man ikke bliver set i tide. For vejarbejderen, logistikmedarbejderen og de mange andre arbejdsfolk, som til daglig arbejder under forhold, der kræver, at man er synlig fra alle vinkler dag såvel som nat, er en almindelig refleks bare ikke nok. Ved at du og dine kollegaer iklæder jer korrekt High Visibility beklædning, sikrer I jer derfor, at I altid er synlige. High Visibility beklædning betyder nemlig  at reflekser og fluorescerende materiale kan ses fra alle sider og er dermed ikke til at overse.

Hivis beklædning

High Visibility beklædning, også kaldet reflekstøj, er et personligt værnemiddel lavet i et fluorescerende materiale, der findes i gul, orange eller rød. Beklædningen er naturligvis udstyret med reflekser, som i kombination med det fluoreserende matriale giver dig og dine kollegaer sikkerhed for altid nemt at blive set.

Når I skal vælge High Visibility beklædning, er det vigtigt, at I gør jer tanker om, om jeres beklædning skal være certificeret eller ikke-certificeret. Både ikke-certificeret og certificeret beklædning kan være det rette valg for netop jeres arbejdsplads. Viking Rubber Company’s anbefaling er dog, at man vælger hi-vis beklædning med en EN ISO 20471 certificering.

Sådan finder du det helt rigtige Hivis beklædning

Hvad der er den helt rigtige hi-vis beklædning for dig og dine kollegaer kommer an på hvilke høj-risiko områder, I arbejder i. Den rigtige hi-vis klasse for jer, kommer dermed an på de behov jeres arbejdsbetingelser stiller. Det er klasse 3 beklædning du skal gå efter, hvis du arbejder med/ved veje, jernbaner, redningsarbejde eller lignende. I disse erhverv vil du, som passiv trafikant, nemlig kunne møde en trafik med en hastighed på mindst 60 km/t og det er derfor vigtigt at du er så synlig som overhovedet muligt for at undgå ulykker.

Hvis du arbejder på veje med langsom kørsel, byggepladser, havneområder eller lignende, har du ikke rigtig brug for den maksimale beskyttelse, og du kan derfor vælge hi-vis beklædning i en klasse 2.

Er du f.eks. chauffør og skal bare ud og ind af din lastbil, behøver ikke samme synlighedsniveau, som de tidligere nævnte erhverv, og du kan derfor finde hi-vis beklædning i en klasse 1. Det er dog vigtigt at understrege at chauffører som kører på landevej, skal kunne iklæde sig et klasse 3 sæt hvis eksempelvis bilen bryder sammen og de skal ud af den på en offentlig vej hvor der køres hurtigt.

Pasform for komfort

Vil du blive klogere på arbejdstøj?

Eksempler på EN ISO 20471

EN ISO 20471 - Klasse 3

EN ISO 20471 - Klasse 2

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Hvis du gerne vil være den første der får ny viden om arbejdstøj kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

Sarah Charlotte Bebe
Controller

Del denne viden

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
×
×

Kurv