Regntøj er da vandtæt???

Oplever du at købe, eller af din arbejdsgiver at få udleveret arbejdsregntøj og forventer med rette, at du kan opholde dig tør, så du kan arbejde i regnvejr og forblive komfortabelt tør ?  Oplever du ligeledes, at du efter en times tid i silende regn, begynder at blive våd på ryg og overarmene ?  Beklager du dig derefter til den forhandler, hvor du købte sættet eller til den arbejdsgiver, hvor du fik det udleveret – for bare at få at vide at det ikke kunne passe og hvis du faktisk blev våd, så var det nok noget du måtte affinde dig med… Hvorfor ? Fordi – det regntøj du har købt / fået udleveret overholder den højeste klasse i normen for vandtæthed EN343 klasse 3.

Det kan du blive klogere på:

EN343

EN343 er den eneste norm, der omhandler vandtæthed og klasse 3 er den højeste/bedste klasse inden for denne norm.  Hvad siger da EN343 klasse 3? Hvilke krav til vandtæthed skal regntøj, der lever op til denne norm, kunne opfylde ? Normen siger, at vandtætheden skal være > 13.000 Pa. Hvis den bliver omregnet til en mere kendt størrelse, svarer det til et vandsøjle tryk på 1.325 mm.  Et regnsæt der lever op til denne norm, denne klasse og dette vandsøjletryk, vil imidlertid i bedste fald kunne klare en lille byge og vil ikke være egnet til et længere ophold i regn, og slet ikke til at være fysisk aktiv i. Blot det mindste tryk udefra (sidde på et vådt underlag, ligge på knæ på en våd overflade eller have en rem over skulderen), vil omgående afstedkomme, at vandet bliver trykket igennem, med det resultat, at du bliver våd.

EN343 VIking Rubber Co. arbejdstoej

Krav til godt regntøj

Skal regntøj føles som en plasticpose ?

Hvem har ikke prøvet at have et regnsæt på og på trods af, at det er regntæt, føler man sig alligevel våd. Den fugt man føler, behøver ikke nødvendigvis at komme udefra. Der kan være andre kilder til fugt, nemlig at den fugt kroppen afgiver ikke kan komme ud, men sætter sig som vandperler indvendigt på yderstoffet. Derudover kan fugt også opstå som kondens, ved at kropsvarmen inde fra, møder kulden udefra. Denne fugt vil ligeledes sætte sig som vandperler indvendig på yderstoffet

Er fugt noget man blot skal affinde sig med eller kan den afhjælpes?

Minimums krav til dit nye regnsæt

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Hvis du gerne vil være den første der får ny viden om arbejdstøj kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

Per Eg Larsen
Workwear Specialist

Del denne viden

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
×
×

Kurv