F120 passer på dig

F120 er navnet på vores allermest brugte metervare. Det findes i flere forskellige farver. Både neutrale farver og som Hi vis metervarer. Det er et stof, som bruges til arbejdstøj, der skal kunne yde det maksimale.

Metervaren er udviklet sammen med Danmarks absolut stærkeste partner inden for metervarer – Wernerfelt A/S. F120 er også kendt som VTX Comfort+. Bare rolig, det er samme produkt. Stoffet består af en Panama vævning, hvilken betyder at stoffet er vævet med to tråde sammen på hvert led. Det giver nogle af de fordele som du kan lære mere om her.

Det kan du blive klogere på:

  • F120 et specielt stof
  • Slidstyrke, vandtæt og åndbart stof
  • Fordelene ved at bruge specielle metervare
  • Og meget mere

Rigtig god fornøjelse

F120 er Oeko-tex certificeret, det betyder at metervaren er testet for skadelige stoffer. Du er med andre ord sikker på, at få et stof der ikke indeholder skadelige kemikalier for din hud. Du kan læse mere om oeko-tex på deres internationale hjemmeside, bare klik her.

Arbejdstøj skal være lavet af stærkt stof. Vi kalder det for en komposition når vi skal fortælle hvad et stof består af. Den stærke metervare F120 består af 100% polyester og et 100% PU (polyurethan) laminat. Polyester er et stærkt og åndbart materiale, som findes i rigtig meget tøj i dag. PU kan normalvis ikke altid regnes for åndbart. Men det er vandtæt. 

I F120 har vi fundet en perfekt løsning; der ligger et laminat på stoffet, som både gør tøjet vandtæt og åndbart, samtidig med at det bevarer råstyrken. Produkter lavet af F120 kan oftest vaskes ved 60 grader. Derfor kan du være ret sikker på at vaske alt snavs og skidt af. 

Og nu til de 5 stærke fordele, som alt det ovenfor giver dig:

F120 er Vandtæt, Åndbar og så har stoffet Råstyrke, det er desuden Vindtæt, og så findes  F120 i mange Farver. Jeg går i dybden med hvert af de 5 punker herunder.

1. Vandtæt

Ja, F120 er vandtæt som udgangspunkt. Dette skyldes laminatet, som giver et vandsøjletryk på over 8.000mm inden den første vask. Det betyder at stoffet lever op til EN343 klasse 3. For at kunne forklare klassen, skal vi regne ud hvad en meters vandsøjletryk er i Pa (Pascal units), 1.000mm vandsøjletryk er = 10.000 Pa. For at opnå EN343 klasse 3, skal stoffet klare 13.000 Pa eller mere. Man tester også på sømmene, som typisk er det sted vandet vil slippe ind i billigt arbejdstøj, fordi de ikke er tapede.

F120 opnår EN343 efter gentagne vaske. Vil du vide mere om EN343, så kig her

Tidligere har vi oplevet kunder som har haft arbejdstøj der ikke var ordenlig vandtæt, de har været vand til at arbejde våde. Efter de har fået vandtæt arbejdstøj af F120, oplever de ikke at blive våde længere. Det skyldes det høje vandsøjletryk på over 8.000mm. 

Vil du blive klogere på arbejdstøj?

2. Åndbar

Åndbarhed måles i Ret/Pa m2/w, det der menes, er hvor meget vand metervaren kan flytte fra ”indersiden af tøjet” til ydersiden, på 24 timer. 

En Ret værdi på mindre end 6 betyder at metervaren er meget åndbar, mens en Ret værdi på over 20, er stort set umulig at ånde igennem. Der gælder altså at jo lavere ret værdi, jo bedre.

 Herunder får du en en kort guide til hvad kategorierne betyder

0-6 er meget åndbart og vil sågar være komfortabel under høj aktivitet, eksempelvis løbetøj af polyester og tøj der er lavet af stof der ikke er vandtæt.
6-13 er stadig høj åndbarhed, stadigvæk med god komfort ved en moderat aktivitet, eksempelvis ved arbejde. Entreprenører, lufthavne, havne og skovarbejdere har brug for tøj der ligger i denne kategori for at have komfort i alt slags vejr.
13-20 er åndbart med direkte ubehageligt ved høj aktivitet. PU regntøj vil ligge i denne kategori. 
+20 er uudholdeligt og ifølge institutterne slet ikke certificertbart, det giver i øvrigt heller ikke mening, I denne kategori taler vi næsten om at have en plasticpose på, og det er meget lidt åndbart.

Du kan lære mere om åndbarhed her.

F120 ligger på lidt over 8 hvilket for en vandtæt metervare i den klasse er helt unikt. Du kan altså ånde i tøjet samtidig med at det kan holde regn ud. Det betyder at du kan bære tøjet som er lavet med F120 i en større del af din arbejdsdag, fordi det både holder regn og kulde ude, samtidig med at det transporterer sved væk fra kroppen.

Åndbarhed kan du også finde ved hjælp af EN343, F120 klare stadig normen langt over kravene for at opnå normen. Læse mere om EN343 her.

Begynder du at se hvorfor F120 skiller sig ud? – Du får lige to mere..

3. Styrke

For at teste råstyrke bruger man en Martindale. Det der testes for er slid på stoffet. Man forsøger at simulere et slid på et bestemt sted på stoffet. Derfor skal man bruge et lod, alt efter om man tester blødt eller hårdt skal loddet veje mere eller mindre i forhold til det man tester.

Vægten ligger på en plade af en uldvævning, som holder stoffet, så det ligger imod en pude, hvor stoffet også er sat fast. Man kører så vægten i rotationer af 5.000 gange. Der er mange forskellige niveauer i testen. Det der gælder er at jo højere antal rotationer, des bedre er metervaren, og jo mere slidstærkt arbejdstøj får du ved at bruge stoffet.

Der er forskel på hvor meget tekstiler kan klare. Dansk varefakta nævn beskriver i deres materiale at møbel-stoffer skal have minimum 40.000 rotationer, da der er et stort jævnt slid på store m2. F120 ligger på >100.000 rotationer. Meget arbejdstøj ligger på omkring 60.000 rotationer.

En del af styrken ligger også i vægten. 210g/m2 hvilket er en forholdsvis let metervare i forhold til meget andet vandtæt. Vægten siger også meget om komforten, som man ellers ikke skulle tro.

4. Vindtæt

En metervare der er vandtæt, vil også være vindtæt. Men det gælder ikke altid den anden vej rundt. Der findes rigtig meget arbejdstøj i materialer som er vindtætte, men som ikke er vandtætte. F120 er ikke certificeret på nogen måde som kan vise med et tal hvor vindtæt det er. Derfor er det svært at give nogle helt klar rammer for hvor godt vindtæt et stof er. Som du sikkert har regnet ud nu, så kan stof der ikke komme vind igennem stoffet hvis det har et højt vandsøjletryk.

Tænk på det sådan at hvis vand ikke kan komme igennem, så kan vind heller ikke. 

F120 bruges i flere produkter i Superior kollektionen.

5. Farver

80% af vores brugere har fået et customized produkt, altså et speciallavet stykke arbejdstøj. Derfor er det vigtigt at have en stor pallette af farver til forskellige virksomheder. Der er dog også en grænse, som vi ikke kan gå på kompromis med. Kvaliteten er vigtig for os, og derfor findes F120 ikke i alle farver… endnu.

Hi Vis / EN ISO24071: Til de virksomheder der bruger synligt sikkerhedstøj og arbejdstøj har vi 3 stærke farver i Hi Vis, det er rød, gul og orange. De virksomheder der bruger tøj lavet af F120 ligger inden for lufthavnsindustrien, havneindustri, skraldemænd, entreprenører og vejarbejdere, blandt mange andre. Du kan se ekspempler på produkter lavet af F120 i de 3 flouscerende farver, lige her: Extreme Access som er rødt, EVOSAFE All Weather jakke, som er orange og gul.

Vi har også mere neutrale farver; sort, flere blå nuancer, rød, lys og mørk grå og grøn.
Du kan læse mere om kvalitetstegn for metervarer og hvordan man tester dem.

Vil du have..

  • Nyheder og blogindlæg som den første
  • Konkrete råd til indkøb af arbejdstøj
  • Idéer, som kan lette din hverdag
  • Inspiration om arbejdstøj
  • Tips og tricks til brugen af arbejdstøj
  • Kendetegnene ved godt arbejdstøj

Opsummering

Vores absolut mest kendte metervarer hedder F120. Den er udbredt fordi den har et væld af styrker. Der er nogle bestemte fordele ved stoffet som gør det til en særlig god metervarer at lave arbejdstøj af. Til medarbejdere der skal kunne gå ude i alt salgs vejr, er det vigtigt med et højt vandsøjletryk, det nytter ikke at man er våd efter en times arbejde i regn. Derfor er F120 vandtæt. stoffet kan klare et vandsøjletryk på over 8.000mm. hvilket er rigeligt til at holde dig tør på en arbejdsdag udenfor i regnvejr.

Stoffet er også Vindtæt og åndbart. Stoffet er vindtæt i kræft af at det også er vandtæt. Åndbarheden ligger på lidt over 8 i ret værdi, hvilket er noget ganske særligt. En Ret værdi kan gå fra 2, hvilket er metervarer uden laminat og coating. til 20 som er fuldstændig tætte produkter. Du kan læse mere om åndbarhed her. Styrken måler man med en Martindale test, den slider stoffet med et roterende stykke stof med en vægt på. F120 klare over 100.000 rotationer på denne test. Meget godt arbejdstøj kan klare 50.000 

F120 er udviklet i mange farver, for dig betyder det at arbejdstøj til dem der arbejder udenfor, er muligt at få i en farver som din virksomhed kan bruge. Vi arbejder med specialudviklede produkter, så for Viking Rubber Co. er det en endnu vigtigere ting, det er en måde at servicere kunder med specielle behov på. Du kan læse mere om specialproduktion (customized arbejdstøj) her.

Den sidste vigtige detalje ved F120 er at den er Öeko-tex certificeret hvilket betyder at stoffet ikke er skadeligt for kroppen. 

Den helt korte

F120 er en lamineret metervarer lavet af 100% Polyester , laminatet er 100% polyurethan. Metervaren er slidstærk med over 100.00 rotationer i en Martindale test. Metervaren er også vandtæt, over 8.000mm. vandsøjletryk. 

Samdig stoffet vindtæt dog åndbart. Åndbarheden er på lidt over 8 hvilket gør det til en behagelig metervarer at arbejde i. Stoffet fås i mange farver og bruges i flere forskellige standard produkter. F120 er desuden öeko-tex certificeret, det betyder at metervaren er undersøgt for skadelige stoffer. 

Vi bruger selvsagt F120 i mange produkter. Du kan læse om ét af produkterne lige her: Sådan har vi udviklet Extreme Access som er vores svar på arbejdstøj til heltene i højden. Det er tøj der er lavet til vindmølle producenter og service udbydere til vindmøllebranchen. 

Det er uden tvivl en hårdtarbejdene branche og som skal kunne arbejde ude i alt slags vejr. Det at arbejde en hel dag udenfor og stadig vær tør, komfortabel og varm i slutningen af arbejdsdagen betyder en hel del for dig der bruger arbejdstøj, derfor bruger vi F120 i så mange produkter.

Alexander Mygind Andersen, Business development Manager
Alexander Mygind Andersen
Business Development Manager

Del denne viden

Facebook 0
Google+ 0
Twitter
LinkedIn 0
Luk Menu
×
×

Cart