F120 passer på dig

Det kan du blive klogere på:

Generelle om F120

5 stærke fordele

F120 er vandtæt, åndbar og så har stoffet råstyrke, det er desuden vindtæt, og så findes  F120 i mange farver. Jeg går i dybden med hvert af de 5 punker herunder.

1. Vandtæt

f120 opnår en343 efter
gentagne vaske

2. Åndbar

Vil du blive klogere på arbejdstøj?

3. Styrke

For at teste råstyrke bruger man en Martindale. Det der testes for er slid på stoffet. Man forsøger at simulere et slid på et bestemt sted på stoffet. Derfor skal man bruge et lod, alt efter om man tester blødt eller hårdt skal loddet veje mere eller mindre i forhold til det man tester. Vægten ligger på en plade af en uldvævning, som holder stoffet, så det ligger imod en pude, hvor stoffet også er sat fast. Man kører så vægten i rotationer af 5.000 gange. Der er mange forskellige niveauer i testen. Det der gælder er at jo højere antal rotationer, des bedre er metervaren, og jo mere slidstærkt arbejdstøj får du ved at bruge stoffet.

Der er forskel på hvor meget tekstiler kan klare. Dansk varefakta nævn beskriver i deres materiale at møbel-stoffer skal have minimum 40.000 rotationer, da der er et stort jævnt slid på store m2. F120 ligger på >100.000 rotationer. Meget arbejdstøj ligger på omkring 60.000 rotationer. En del af styrken ligger også i vægten. 210g/m2 hvilket er en forholdsvis let metervare i forhold til meget andet vandtæt. Vægten siger også meget om komforten, som man ellers ikke skulle tro

4. Vindtæt

En metervare der er vandtæt, vil også være vindtæt. Men det gælder ikke altid den anden vej rundt. Der findes rigtig meget arbejdstøj i materialer som er vindtætte, men som ikke er vandtætte. F120 er ikke certificeret på nogen måde som kan vise med et tal hvor vindtæt det er. Derfor er det svært at give nogle helt klar rammer for hvor godt vindtæt et stof er. Som du sikkert har regnet ud nu, så kan stof der ikke komme vind igennem stoffet hvis det har et højt vandsøjletryk. Tænk på det sådan at hvis vand ikke kan komme igennem, så kan vind heller ikke. 

F120 bruges i flere produkter i Superior kollektionen.

5. farver

Opsummering

Den helt korte

F120 er en lamineret metervarer lavet af 100% Polyester , laminatet er 100% polyurethan. Metervaren er slidstærk med over 100.00 rotationer i en Martindale test. Metervaren er også vandtæt, over 8.000mm. vandsøjletryk. 

Samdig stoffet vindtæt dog åndbart. Åndbarheden er på lidt over 8 hvilket gør det til en behagelig metervarer at arbejde i. Stoffet fås i mange farver og bruges i flere forskellige standard produkter. F120 er desuden öeko-tex certificeret, det betyder at metervaren er undersøgt for skadelige stoffer. 

F120 findes i mange produkter

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Hvis du gerne vil være den første der får ny viden om arbejdstøj kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

Alexander Mygind Andersen, Business development Manager
Alexander Mygind Andersen
Business Development Manager

Del denne viden

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
×
×

Kurv