F120 er navnet på vores allermest brugte metervare. Det findes i flere forskellige farver. Både neutrale farver og som Hi vis metervarer. Det er et stof, som bruges til arbejdstøj, der skal kunne yde det maksimale. Metervaren er udviklet sammen med Danmarks absolut stærkeste partner inden for metervarer – Wernerfelt A/S. F120 er også kendt som VTX Comfort+. Bare rolig, det er samme produkt.
F120 er Oeko-tex certificeret, det betyder at metervaren er testet for skadelige stoffer. Du er med andre ord sikker på, at få et stof der ikke indeholder skadelige kemikalier for din hud. Du kan læse mere om oeko-tex på deres internationale hjemmeside, bare klik her.
Kompositionen på den stærke metervare er 80% polyester og 20% PU (polyurethan). Polyester er et stærkt og åndbart materiale, som findes i rigtig meget tøj i dag. PU er som udgangspunkt slet ikke åndbart, men er til gengæld vandtæt. I F120 har vi fundet en perfekt løsning; der ligger et laminat på stoffet, som både gør tøjet vandtæt og åndbart, samtidig med at det bevarer råstyrken.

Og nu til de 5 stærke fordele, som alt det ovenfor giver dig:

F120 er Vandtæt, Åndbar og så har stoffet Råstyrke, det er desuden Vindtæt, og så findes  F120 i mange Farver. Jeg går i dybden med hvert af de 5 punker herunder.

1. Vandtæt

Ja, F120 er vandtæt som udgangspunkt. Dette skyldes laminatet, som giver et vandsøjletryk på over 8.000mm inden den første vask. Det betyder at stoffet lever op til EN343 klasse 3. For at kunne forklare klassen, skal vi regne ud hvad en meters vandsøjletryk er i Pa (Pascal units), 1.000mm vandsøjletryk er = 10.000 Pa. For at opnå EN343 klasse 3, skal stoffet klare 13.000 Pa eller mere. Man tester også på sømmene, som typisk er det sted vandet vil slippe ind i billigt arbejdstøj, fordi de ikke er tapede.

F120 opnår EN343 efter gentagne vaske.

2. Åndbar

Åndbarhed måles i Ret/Pa m2/w, det der menes er hvor meget vand metervaren kan flytte fra ”indersiden af tøjet”. En Ret værdi på <6 betyder at metervaren er meget åndbar, mens en Ret værdi på >20 er meget svært at ånde igennem.

F120 ligger på >8 hvilket for en vandtæt metervare i den klasse er helt unikt. Du kan altså ånde i tøjet samtidig med at det kan holde regn ud. Det betyder at du kan bære tøjet som er lavet med F120 i en større del af tiden, fordi det både holder regn og kulde ude, samtidig med at det transporterer sved væk fra kroppen.

3. Styrke

For at teste råstyrke bruger man en Martindale. Det der testes for er slid på stoffet, med en vægt alt efter om man tester blødt eller hårdt. Vægten ligger på en plade af en uldvævning, som holder stoffet, så det ligger imod en pude, hvor stoffet også er sat fast. Man kører så vægten i rotationer af 5.000 gange. Der er mange forskellige niveauer i testen. Det der gælder er at jo højere antal rotationer, des bedre er metervaren.

Der er forskel på hvor meget tekstiler kan klare. Dansk varefakta nævn beskriver i deres materiale at møbel-stoffer skal have minimum 40.000 rotationer, da der er et stort jævnt slid på store m2. F120 ligger på >100.000 rotationer.

En del af styrken ligger også i vægten. 210g/m2 hvilket er en forholdsvis let metervare i forhold til meget andet vandtæt. Vægten siger også meget om komforten, som man ellers ikke skulle tro.

EVO35, haandvaerkerbukser med aftaegeligehaengelommer, i slidstaerke materialer
EVO35 Vinterjakke i F120

4. Vindtæt

En metervare der er vandtæt, vil også være vindtæt. Men det gælder ikke altid den anden vej rundt. Der findes rigtig meget arbejdstøj i materialer som er vindtætte, men som ikke er vandtætte. F120 er ikke certificeret på nogen måde som kan vise med et tal hvor vindtæt det er. Styrken i stoffet er dog at det også er vindtæt, hvilket gør det til et fantastisk materiale i mange sammenhænge.

F120 bruges i flere produkter i Superior kollektionen.

5. Farver

80% af vores brugere har fået et customized produkt, altså et speciallavet stykke arbejdstøj. Derfor er det vigtigt at have en stor pallette af farver til forskellige virksomheder. Der er dog også en grænse, som vi ikke kan gå på kompromis med. Kvaliteten er vigtig for os, og derfor findes F120 ikke i alle farver… endnu.

Hi Vis / EN ISO24071: Til de virksomheder der bruger synligt arbejdstøj har vi 3 stærke farver i Hi Vis, det er rød, gul og orange. De virksomheder der bruger tøj lavet af F120 ligger inden for lufthavnsindustrien, havneindustri, skraldemænd, entreprenører og vejarbejdere, blandt mange andre.

Vi har også mere neutrale farver; sort, flere blå nuancer, rød, lys og mørk grå og grøn.
Du kan læse mere om forskellige andre metervarer og hvordan man tester dem, bare klik her.

Vi bruger selvsagt F120 i mange produkter. Du kan læse om ét af produkterne lige her: Extreme Access som er vores svar på arbejdstøj til heltene i højden. Det er tøj der er lavet til vindmølle producenter og service udbydere.

Alexander Mygind Andersen, Business development Manager
Alexander Mygind Andersen
Business Development Manager

Del denne viden

Facebook 0
Google+ 0
Twitter
LinkedIn 0
Luk Menu
×
×

Cart