Historien

1902
1935
1940
1965
1976
1984
1991
1995
1999
2006
2010
2013
2016

Opdag mere om vikingerne og vores historie. Hvordan vi er kommet til, hvor vi er i dag, og hvilke eventyr vi har oplevet på vores rejse. 

1902

Det er en historie, som strækker sig tilbage til 1902, hvor Frederik Arthur og Anna Kristine får deres søn, Aage Holger Rasmussen, som fødes på købmandsgården i Asnæs Stationsby. I 1908 får Aage Holger en lillebror, som døbes Hans Frederik Ejnar Rasmussen.
Historien om, hvordan disse to drenges flid bliver til en international virksomhed kendt for arbejdstøj af god kvalitet, får du her.

1935

De to brødre voksede op i Asnæs Stationsby, hvor de stod i lære hos deres far, som var Kommis. Det gode købmandskab viste sig hurtigt, men brødrenes interesse for konserves og fødevarer var knap så stor. Brødrene så deres snit til at skabe noget nyt og forandre verden gemmen det nye gummieret tekstil, som kom frem i 1930’erne. 

“Det vil altid regne, så ordenligt regntøj skal der til” Aage Holger Rasmussen

I januar 1935 indgik brødrene derfor en aftale om at skabe en forretning sammen – og så var de igang. Det var ikke en hvilken som helst virksomhed, de ville starte. Især Aage gik op i, at deres renomme skulle være godt, og derfor måtte kvaliteten være den bedste. Samtidig havde begge en interesse for Vikingerne, som også dengang var tegn på stålsathed, vildskab og ikke mindst eventyr. Navnet var der ingen tvivl om, virksomheden skulle hedde: Viking Rubber Company.  Brødrene gik til politimesteren i Holbæk, hvilket resulterede i en anmeldelse i Handelsregistret d. 10. april 1935.

De dygtige købmandssønner fandt hurtigt ud af, at kvalitet kunne betale sig.

1940

Aage og Hans førte virksomheden på bedste vis, og den lille arbejdstøjsfabrik voksede da også ud af sine oprindelige bygninger.   

Aage Holger flyttede Viking Rubber Co. til Charlottenlund, hvor mulighederne for produktion var større, mens Hans Frederik blev hjemme hos familien og meldte sig delvist ud af virksomheden. Flytningen medførte ansættelser af både syersker og kontorassistenter, og virksomheden havde på dette tidspunkt omkring 25 ansatte.

På Kigkurren 6-8 oplevede virksomheden flere tyverier. Om tyvene har været på udkig efter kvalitets regntøj eller penge vides ikke.

1965

1976

I 1975 kørte den odenseanske sømand, ejendomsmægler og vekseler Svend Aage Andersen til Faaborg for at købe en vindmølle. På vej ned til byen nævnte hans kammerat, at der lå en regntøjsfabrik i byen, som de også kunne kigge på. Svend Aage, som havde været på havet siden 13års alderen, kunne ikke dy sig. Han kørte omkring virksomheden og så dens potentiale;

“Den her virksomhed kan virkelig blive til noget stort” – Svend Aage Andersen

Ordene gjorde han alvor af. Svend Aage købte virksomheden og overtog den i 1976.

1984

Svend Aage Andersen og hans kone Aase Viola Andersen stod for driften af virksomheden i 8 år. I 1984 overgav Svend Aage nøglerne til virksomheden til sin søn, Kurt Mikael Andersen:

“Her, Så kan du se hvad du kan gøre med det, gør mig stolt”

Et generationsskifte var gennemført – Kurt blev direktør og Aase og Svend Aage tog ud at rejse. Selvom Kurt på dette tidspunkt kun var 23 år tog han fat og fik ændret virksomhedens betingelser ved blandt andet at gå ind på markedet for åndbare produkter. Allerede 5 år efter overtagelsen byggede Kurt til – både forretningsmæssigt og familiemæssigt, da sønnen Alexander Mygind Andersen blev født. 

Produktionen i Danmark gik strygende og med et fast hold af omkring 40 skarpe Vikinger, var der lagt i selen til vækst. 

1991

Allerede i 1991 begyndte Kurt at outsource produktionen. Denne rykkes til Polen, hvor Viking Rubber Co. får en samarbejdspartner for livet. I 1993 blev alle produktioner til kunder i Danmark, England og Tyskland produceret i Polen. 

I midt 1990’erne var Kurt på forretningsrejse rundt i Danmark med et nyt produkt. Det lykkedes ham at sælge lidt, men da han efter 14 dages rejse gjorde ordrene op var det i alt kun blevet til 20 jakker – alle sammen i størrelse L eller XL, idet forhandlerne selv kunne passe disse i tilfælde af manglende salg. Kurt var ikke tilfreds, han tog sin kuffert i den anden hånd og drog til Tyskland. 

“Tyskerne vil have kvalitet, og det skal jeg give dem”Kurt Mikael Andersen

Den første forhandler Kurt mødte i Hamborg købte 100 jakker på stedet. Siden da har Tyskland været det største marked for Viking Rubber Co. – og den allerførste forhandler, Sattelmacher, er stadig den dag i dag en af vores samarbejdspartnere. 

 

1995

1999

Tiderne havde ændret sig, og det var nu nødvendigt med en outsourcing som førte produktionen ud af Europa. Kurt ønskede, at Viking Rubber Co. kunne producere billigere end det var muligt i Europa, men uden at produktionen foregik under dårlige forhold. Vietnam er et land med en stærk tradition for tøjproduktion og med et godt øje for kvalitet. Kurt så derfor muligheden for at Viking Rubber Co. kunne slå to fluer med et smæk; Vi kunne gøre en positiv forskel for vores medmennesker og samtidig producere billigere end konkurrenterne. 
I 1999 valgte Kurt derfor, som den første danske tekstil virksomhed og som en af de første europæiske virksomheder, at flytte produktionen til Vietnam. Dette blev en succes, og i 2004 startede Viking Rubber Co. egen produktion op i Ho Chi Minh City under navnet Viking Vietnam Ltd.  

2006

Allerede efter de to første år med selvstændig produktion i Vietnam var det nødvendigt med en flytning til større lokaler. I 2008 måtte der igen udvides. Denne gang til lokaler på 6.000 kvadratmeter. Med denne flytning kunne Vikingerne i Vietnam nu følge med en hvilken som helst efterspørgsel. Foruden vores egen produktion producerer vores vietnamesiske datterselskab blandt andet jagt- og fritidstøj for andre virksomheder.  

2010

2013

Fabrikken i Vietnam var forud for sin tid allerede fra starten. Det var nemlig vigtigt for Kurt, at fabrikkens ansatte havde ordentlige arbejdsforhold, så deres tilværelse var bedre end tidligere generationers.  I 2013 blev Viking Vietnam Ltd. SA 8000 certificeret, hvilket viste omverdenen, at selvom man producerer i Vietnam, behøver produktionen ikke ske under dårlige forhold. 

2016

Kurt var klar over, at der var mange aspekter i det at skabe en bedre tilværelse for fabrikkens ansatte. Det var ikke kun forholdene på selve fabrikken, men også det at passe på fabrikkens nærmiljø. Der blev derfor udarbejdet en miljø-politik, hvor igennem der kom fokus på at begrænse fabrikkens negative indflydelse på nærmiljøet. Dette arbejde resulterede i at Viking Vietnam Ltd. i 2016 blev ISO 14001 certificeret.

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Hvis du gerne vil være den første der får ny viden om arbejdstøj kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

×
×

Kurv