Komfort i svejsetøj

Du kender helt sikkert problemet med svejsning: Tøjet går hurtigt i stykker og fra første tøjvask er der risiko for røde mærker på armene, fordi en glød er trængt igennem og hullet i stoffet ikke er lukket. Vi kender godt svejsere, det er et stærkt folkefærd og de tåler, præcis som Vikingerne, lidt smerte og klarer sagtens lidt røde mærker her og der. Selvom der findes mange, rigtig dygtige svejsere, kan det ske for den bedste, at en glød forvilder sig igennem tøjet og brænder på armen. Kan vi minimere hullerne og dermed få tøjet til at holde længere? – Svaret er ja. Hullerne minimeres ved at producere tøjet af både bomuld og polyester. Denne blanding skriver jeg om længere nede i denne blog. 

Det, der skaber problemerne med de røde mærker, er gløder. Enten fordi de trænger igennem stoffet og rammer huden, eller fordi de rammer et af de mange huller, der kommer i tøjet. Gløderne kan vi næppe fjerne, men kan vi minimere hullerne?  

Det kan du blive klogere på:

Rigtig god fornøjelse

Vanens magt

Der foregår, på arbejdspladsen, en evig diskussion om, hvilke materialer god svejsebeklædning bør være lavet af. Man kan næsten kalde det en religion for sig selv. Den gode, gamle, 100% bomuldsvarer, der har været brugt i årtier og som altid har været ”god nok”. Bomulden har gennem tiden givet en hæderlig beskyttelse af svejseren, dog forudsat at stoffet/metervaren var kraftigt nok. Du kan opnå en hæderlig beskyttelse med en metervarevægt over 350g/m2 . Denne vægt og derover nedsætter imidlertid samtidig komforten, da den ofte føles stiv og tung. Bomulden har også den ulempe, at den kan brænde. Gløden kan brænde igennem og efterlade et rødt brandmærke på huden samt et hul i stoffet – begge dele er uhensigtsmæssigt, medfører ubehag og gener på medarbejderen og hullet i stoffet nedsætter beklædningens levetid. Levetiden nedsættes som tidligere nævnt, da hullet flosser ud i vask og bliver større og større. Beklædningsgenstanden skal efterfølgende enten repareres eller kasseres – begge dele med en omkostning til følge.

Multi Hazard Textile er designet til at løse alle de problemer, man har som svejser. Sættet overholder derfor EN ISO: 11611, 11612 og EN1149, IEC61482-1, som gør sættet flammehæmmende og svejsdygtigt – der går altså ikke ild i det. Det er desuden antistatisk pga. carbonfibrene i stoffet samt lysbuebeskyttet.

Det bedste fra to verdener

Sammen med vores metervareleverandører, har vi udviklet et stof, som er en blanding af polyester og bomuld. Det giver mange fordele at blande de to typer stof til at producere svejsebeklædning af, da denne type beklædning simpelthen bliver mere robust af materialesammensætningen. 

Polyester

Polyester giver en stærkere metervarer, bedre farveægthed og større slidstyrke og holder samtidig beklædningsvægten nede.

bomuld

Bomuld er den velkendte metervarer, som føles sikker og rar at have på. Bomulden er samtidig nem at ånde igennem, så din krop derved kan klare arbejdet med gløder.

se vores flammehæmmende
produkter her

Svejs videre

Du kan til fordel fra den traditionelle 100% bomuldssvejsebeklædning vaske Multi Hazard Textile, da polyesteren samarbejder med gløden – præcis som når du sætter ild til et stykke sejlgarn for at smelte enden. Stoffet vil i mødet med gløden stoppe beklædningen fra at skabe store huller, da gløden og polyesteren smelter enden af tråden fast. Denne sammensmeltning betyder, at hullet ikke udvider sig i vask og derfor holder det meget længere end ren bomuldssvejsebeklædning.

Der er ikke den store forskel at spore ud over bedre komfort i Multi Hazard Textile, som du helt sikker vil kunne mærke. Multi Hazard Textile er lavet af en let metervarer, den har et smart design og så begrænser den antallet af gløder på armene betragteligt. Med andre ord kan du se godt ud, imens du svejser og er i sikkerhed fra gløder.

test af arbejdsbukser

Bruger du det rigtige arbejdstøj?

Bruger du tid på at teste dit arbejdstøj? Hvis du eller dine kolleger bruger det forkerte arbejdstøj kan det have mange forskellige konsekvenser. Det kan være dyrt, hvis tøjet slides hurtigere op, fordi indkøbsprisen er for billig og kvaliteten ikke rækker.

Det kan både være for tungt at bruge arbejdstøjet, for koldt eller noget tredje. Risici er der nok af. Det kan sågar være at virksomhedens profil ikke kan genkendes af kunderne, fordi tøjet ikke er unikt nok, eller fordi det ser for “uprofessionelt” ud. Som vi alle sammen ved, spiller udseende en vis rolle i mødet med kunder og samarbejdspartnere. Betyder det også noget for dig samtidig med at sikkerheden spiller den vigtigste rolle, så kan Multi Hazard Textile helt sikkert gøre en positiv forskel for dig.

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Hvis du gerne vil være den første der får ny viden om arbejdstøj kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

Alexander Mygind Andersen, Business development Manager
Alexander Mygind Andersen
Business Development Manager

Del denne viden

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
×
×

Kurv