Velkommen i junglen

Markedet for erhvervs beklædning er en jungle, der findes enormt mange rigtig gode produkter og mange af dem er gode til forskellige ting. Har du i sin tid valgt arbejdstøj på grund af en bestemt parameter og efterfølgende blevet lidt skuffet over eksempelvis levetiden på produktet eller anvendelsesmulighederne? I så fald kan du læse med her for at få et par tips til hvordan du vælger det rigtige beklædning til dine folk. jeg vil komme ind på nogle af de vigtigste parametre som du måske som kunde ikke tænker over.

Det problem mange af vores kunder har haft, er at de købte noget arbejdstøj til deres folk, som de egentlig ikke var glade for. Det kunne være pga. dårlig pasform, for hurtigt slid eller dårlige knæpuder. Problemet kan være mange ting og hvis man lægger meget på knæ i løbet af en dag, ja så er knæpudernes position faktisk enormt vigtige. Der kan også være kunder som har mange unge mennesker ansat som ikke brød sig om design og pasform.

 Her er 7 spørgsmål som du kan vurdere jeres tøj ud fra.

Er mit team glade for pasformen?

Følg med

Hvis dit team ikke et tilfreds med hvordan tøjet føles at have på kan det give mange gener i løbet af dagen. Det er ikke sikkert det er noget stort problem, men når det er væk vil det kunne mærkes hvis det tøj I bruger har en dårlig pasform. Vi tør selvfølgelig kun sige sådan fordi vi ved vores tøj har fået meget ros på netop pasformen, men det er faktisk fordi vi mener der er en vigtig ting at tage hensyn til, for når man føler sig godt tilpas arbejder man bare bedre.  En af de ting vi har gjort for at få en god komfort i vores håndværks bukser: EVO35, er at lave stretch i skridtet, sammen med et stretch som både giver udluftning i knæhaserne og skridtet, har vi pasformen som sikre den gode komfort. Komforten er væsentlig når man skal arbejde længe i sit tøj og derfor er det vigtigt at spørge ind til hvis I overvejer at skifte arbejdstøj. Det betyder i øvrigt også at du bør sikre at I kan teste tøjet hvis I overvejer at skifte pga. problemer med komforten.

 

Har vi forskellig behov for beklædning?

Hvis du har kolleger som arbejder med svejsning, og andre som arbejder med lager, så har du brug for forskellige typer beklædning til dem. Svejsere har brug for at blive beskyttet på et helt andet niveau end lagerfolk, du kan se hvad vi foreslår her. Det er vigtigt at dit team repræsentere jeres virksomhed, men det er endnu vigtigere at de er beskyttet rigtigt. Multi Hazard Textile er svejse beklædning som findes i en navy blå med orange kontrastfarver og reflekser, uniformen udstråler sikkerhed i mod gnister, det behøver dine kolleger på lageret ikke vise. De skal bare være flotte nok til at repræsentative og ellers bevæge sig så frit og let som muligt. Til lager arbejde vil vi anbefale et produkt som EVOBASE. Det er produkter som skal have en god pasform, den har vi lige fået på plads. Så er det produkter som skal have en god slidstyrke og dermed holdbarhed. På et lager bliver man beskidt og tøjet skal tage imod både skidt og hårdt arbejde. Det er ofte at man har noget papir, en blyant og måske en form for værktøj med sig, men ofte vil det være begrænset til det. Derfor skal det være meget Basic, produkter som EVOBASE. Opsummeret er det altså vigtigt at finde frem til de forskellige omgivelser.

Hvor ofte får dine kolleger et nyt sæt tøj?

Hvis du føler at du hver anden måned langer et nyt sæt arbejdsbukser over disken, til den samme person så kan det godt være han slider det hurtigere op end de andre. Men hvor ofte tænker du over hvor hurtigt andre slider det op? Der er selvfølgelig en stor forskel på om én kollega arbejder med andre ting som skaber flere skader på tøjet end andre, men generelt bør du kigge på hvor meget tøj du i gennemsnit giver ud til dine kolleger. Lav evt. et skema som herunder for at finde ud af det:

Navn:

Dato:

Str:

Udleveret:

Bukser/Overall:

Arbejdsjakke:

Weather jakke:

John L.

xx.xx.xxxx

52/L

Bukser, arbejdsjakke og Weatherjakke.

2

1

1

 

Hvis du laver det i Excel, kan du der automatisk regne ud hvor meget du har givet pr. person eller i alt på 12 mdr. og på den måde finde ud af hvor meget du giver ud. Det vil give dig et billede af hvor lang tid jeres arbejdstøj holder. Hvis du så gerne vil EVOBASE op imod jeres nuværende, så har du noget at sammenligne ud fra. Det er sjældent at den billigste også holder længst. Faktisk har vi ikke hørt om det endnu, men hvis du kender til det vil vi rigtig gerne hører om det, du kan fortælle os det på vores feedback side.

Er det vanens magt der bestemmer?

De fleste der arbejder i arbejdstøj til hverdag, har en holdning til hvad tøjet skal kunne, nogle har også en holdning til hvordan tøjet skal se ud, og så er der nogle der har en holdning til at ét bestemt mærke er det eneste rigtige for dem. Det er vigtigt at adressere de mennesker i virksomheden, da de ved hvad de vil have. Måske du kan finde et produkt der holder bedre og er smartere, men hvis disse personer ikke er interesseret fordi det er et andet mærke, så er du ikke kommet længere. Det er vigtigt at tænke hele vejen rundt når du skal bruge arbejdstøj, økonomi er én ting (og mange ting, se her hvordan du kan sparer penge ved at købe kvalitet) tøjets holdbarhed og udseende er også vigtigt da det er det dine besøgende på virksomheden kigger på. Hvis du bestiller det du plejer er der risiko for at dine kolleger får det forkerte tøj at arbejde i. De skal bruge det der passer til opgaven. Men vi ved da også godt hvorfor vanens magt er så svært. Det er jo en kæmpe ting at rode op i hvilket arbejdstøj I bruger i virksomheden. Kom ud over det ved at tale med en forhandler, de kan hjælpe med mange andre ting end bare tøjet, og har sikkert forslag til hvad I kan gøre for at forbedre teamets performance igennem arbejdstøj. Du kan finde nogle af landets bedste entusiaster inden for erhvervsbeklædning lige her. Pointen er at din virksomhed hele tiden ændre sig, og det kan behovet for værnemidler og arbejdstøj også gøre.

Hvordan ved jeg om det er det rigtige for os?

Hvis du har fundet det helt rigtige til dit hold. Prisen passer, det er vildt smart og tøjet har nogle gode referencer fra dit netværk, så er du jo allerede godt på vej? Du bør dog lige teste tøjet med nogle af dine bedste medarbejdere, dem du kan stole på vil sige til dig hvis det ikke er godt nok, og som kan udpege hvad der er galt med netop de bukser de har fået. Dette er super vigtigt for med den feedback kan du komme tilbage til forhandleren og sige hvad de behovet præcis er, og dermed få det rigtige. Du har med andre ord brug for at teste tøjet. Vi har stor tiltro til vores arbejdstøj, og vi ved af erfaring at det virker at teste tøjet på arbejdspladsen. Derfor har vi beskrevet hvordan du kan komme til at teste vores arbejdstøj meget nemt. Du kan læse mere om at teste vores kollektioner lige her. Du kan også kontakte en af vores forhandlere for at blive klogere på hvad de kan tilbyde, dem finder du stadigvæk lige her. Når du har fået testet tøjet og sat dig ind i hvilke kommentarer de har til tøjet, kan du begynde at vurdere om det er det rigtige tøj du har valgt. Du kan også lære af deres kommentarer så i sidste ende er du blevet en klogere indkøber og kender bedre til dine kollegers ønsker og prioriteter.

Bør jeg tænke på CSR?

Det kan måske lyde som et dumt spørgsmål, men vi mener faktisk det er relevant at spørge om hvor vigtigt det er for din virksomhed at være på forkant med CSR. Tekstilindustrien er meget udsat hvad angår dårlige forhold. Du kan måske huske bygningen Rana Plaza i Bangladesh, den styrtede sammen fordi der var for mange mennesker i bygningen, men også fordi den var bygget for højt og så var der for meget materiale i bygningen. Den slags må ikke ske, og selvom vi ikke i den vestlige verden er direkte ansvarlige, bør vi så ikke tænker over hvor billigt tøjet skal være? Det er i hvert fald vigtigt for os, at vores Vikinger rundt omkring i verden har ordentlige forhold at arbejde i, du kan se mere på vores Youtube kanal her. Det der optager os er at vores kolleger har det bedre end deres forældre havde det.

Hvis det også er vigtigt for din virksomhed at udstråle CSR ville det så være en fornuftig måde at vise det på? Fortællingen er i hvert fald i orden. Vi har bygget en stor del af vores forretning på politisk sikkerhed for større firmaer, især havne og lufthavne i Europa med fokus på CSR har valgt vores tøj fordi det producere korrekt. Især hvis I har målbare KPI’er eller bare går efter at være venlige ansvarlige vil det betyde noget. VI vil naturligvis altid opmuntrer til at satse på at ”gøre det rigtige” simpelthen fordi at det kan lade sig gøre. Især hvis kvaliteten er derefter.

Hvilke målbare parametre kan jeg sigte efter?

Der er nogle fakta som du kan bruge til sammenligning, da der er forskel på om arbejdet udføres udenfor eller indenfor, har vi lavet meget generelt for de to områder. Det er ikke udtømmende, så hvis du vil vide mere bør du besøge vores side hvor vi går mere i detaljen, det kan du her.

Udendørs: Hvis du har folk som arbejder udenfor hele dagen skal de have tøj på som kan klare vind og vejr. Et rigtig godt pejlemærke er naturligvis Gore-tex som er langt fremme med materialer der er gode at ånde i, samtidig med at det kan holde vand ude. En anden metervare som er rigtig god til udendørs brug i hårdt vejr er F120 som er slides meget langsomt. Du kan se på Vandsøjletrykket, og et minimum er 4.000mm. det er også vigtigt med åndbarhed når der arbejdes udenfor, og her siger en god tommelfingerregel at 3.000 er et minimum. Slidstyrken er også vigtigt, den beskriver jeg under indendørs hvor den også har meget at sige.

Indendørs: Slidstyrke er et vigtigt, den tester man med en ”martindale” test, testen kører nogle rotationer med en bestemt vægt på stoffet. Hvis vi tester op imod 100.000 rotationer og stoffet ikke er slidt igennem, jamen så kan stoffet klarer minimum 100.000 rotationer. Denne parameter er vigtigt i forhold til arbejdet, er der meget kontakt med ru overflader eller andre ting som kan ødelægge stoffet så er sliddet vigtigt at mindske. Det gør det midlertidigt også svært at vurdere. Vi har eksempelvis kunder der vælger en enormt stærk metervarer som så faktisk er så god at medarbejderne når at stoppe inden tøjet slides op, og det giver ikke så god mening. Hvis du har to ens par bukser så kan du altid kigge på hvor meget stoffet hver især kan tåle i en martindale test. Det kan forhandleren hjælpe dig med.

 

På de fleste virksomheder er der behov for mere end én type beklædning. EVOBASE er eksempelvis til dem bliver udsat for snavs og skidt, eksempelvis til lager- og logistik medarbejdere.

Del denne viden

Facebook 0
Google+ 0
Twitter
LinkedIn 0

Skriv et svar

Close Menu