De røde mærker

Du kender helt sikkert problemet, med svejsning: Tøjet går hurtigt i stykker og fra første tøjvask er der risiko for røde mærker på armene fordi en glød er trængt igennem og hullet i stoffet ikke er lukket. Vi kender godt svejsere, det er et stærkt folkefærd, præcis som Vikingerne, kan de godt tåle lidt smerte og kan sagtens klare lidt røde mærker. Selvom der findes mange rigtig dygtige svejsere, kan det ske for den bedste at en glød forvilder sig igennem tøjet og brænder på armen. Men hvad nu hvis vi kunne undgå dem og samtidig få tøjet til at holde længere?

Det som, skaber problemerne med røde mærker er gløder. Enten fordi de trænger igennem stoffet og rammer huden, eller fordi de rammer et af de mange huller der kommer i tøjet. gløderne kan vi næppe fjerne, men kan vi minimere hullerne?

Vask af svejsetøj

Når du vasker 100% bomulds svejse tøj med huller i, udvider hullerner sig. Det gør de fordi bomulden ikke er skabt til at "smelte" sådan at hullerne ikke kan udvide sig. Bomuld er et meget behageligt materiale, men det er ikke længere det bedste til at svejse i. Det er specielt problemet med hullerne der gør problemet stort. Efter noget tids brug opstår der større og større huller i tøjet simpelthen fordi vaske maskinen river de bitte små huller fra hinanden. 

Maksimal beskyttelse og længere levetid er faktisk muligt idag, det er bare ikke så udbredt som det burde. Hvor lang levetid synes du en svejseuniform bør have?

Du kan selvfølgelig ikke bare smide tøjet i fryseren og så er de rene og dufter når du tager dem op. Du er selvfølgelig nød til at vaske tøjet, så hvordan kan du fortsætte med at vaske dit svejsetøj og samtidig få mindre huller i Svejse uniform som holder længere?

Følg med

Se vores flammehæmmende produkter samlet

Vanens magt

Der foregår på arbejdspladserne en evig diskussion om hvilke materialer, godt arbejdsbeklædning bør være lavet af. Det er lige før man kan kalde det religion.  Den gode gamle 100% bomuldsvare, der har været brugt i årtier og altid har været ”god nok”. Bomulden har i gennem tiden givet en hæderlig beskyttelse af svejseren, dog forudsat at stoffet/metervaren var kraftig nok. Du kan opnå en hæderlig beskyttelse  med en metervarevægt over 350g/m2 , denne vægt og derover nedsætter imidlertid samtidig  komforten, da den ofte føles stiv og tung.

Bomulden har også den ulempe at den kan brænde, og gløden kan brænde igennem og efterlade et rødt brandmærke på huden samt et hul i stoffet, begge dele er uhensigtsmæssigt, det medfører ubehag og gener på medarbejderen og hullet i stoffet nedsætter beklædningens levetid, idet hullet flosser ud i vask og bliver større og større efter hver vask og beklædningsgenstanden skal efterfølgende enten repareres eller kasseres, begge dele med en omkostning til følge.

 

Multi Hazard Textile er designet til at løse alle de problemer man har som svejser. Derfor overholder sættet EN ISO: 11611, 11612 og EN1149, IEC61482-1. Det betyder at sættet er flammehæmmende og svejsdygtigt, der går altså ikke ild i det. Det er desuden antistatisk pga. karbon fibrene i stoffet. og lysbue beskyttet.

Det bedste fra to verdener

Sammen med vores metervarer leverandører, har vi udviklet et stof som er en blanding af Polyester og bomuld. Det giver mange fordele at blande de to typer stof sammen til svejse beklædning fordi svejsebeklædningen, simpelthen bliver mere robust. 

Polyester giver en stærkere metervarer, bedre farve ægthed og større slidstyrke, men den holder vægten nede. Bomuld giver den velkendte metervarer som føles sikker og rar at have på. Det er også med Bomuld nemt at ånde igennem stoffet.

Svejs videre

Når du kan vaske Multi Hazard Textile er det fordi polyesteren samarbejder med gløden. Præcis som når du sætter ild til et stykke sejlgarn for at smelte enden, vil Stoffet her ved mødet med en glød stoppe gløden og smelte enden af tråden fast. Det betyder at hullet ikke udvider sig i vask og derfor holder det meget længere end ren bomulds svejse beklædning. Der er ikke den store forskel at spore ud over komfort som du helt sikker vil kunne mærke. Multi Hazard Textile er lavet af en let metervarer, den har et smart design og så begrænser det antallet af gløder på armene betragteligt.

Med andre ord kan du se godt ud imens du svejser, og er i sikkerhed fra gløder.

Bruger du det rigtige arbejdstøj?

Bruger du tid på at teste dit arbejdstøj? Hvis du eller dine kolleger bruger det forkerte arbejdstøj kan det have mange forskellige konsekvenser. Det kan være dyrt hvis tøjet sliddes hurtigere op fordi indkøbsprisen er for billig og kvaliteten ikke rækker. Det kan være for tungt at bruge arbejdstøjet. Det kan også være for koldt at have tøjet på. Risikoer er der nok af. Det kan sågar være at virksomhedens profil ikke kan genkendes af kunderne fordi tøjet ikke er smart nok, eller fordi det ser for "uprofessionelt" ud. Som vi alle sammen ved spiller udseene en vis rolle i mødet med kunder og samarbejdspartnere, hvis sikkerheden også spiller en rolle i din virksomhed så kan Multi Hazard Textile helt sikkert gøre en positiv forskel.

Alexander Mygind Andersen
Alexander Mygind Andersen
Business Development Manager

Del denne viden

Facebook 0
Google+ 0
Twitter
LinkedIn 0
Luk Menu