De rigtige håndværkerbukser

Som med så meget andet, er der mange meninger om håndværkerbukser. Bare navnet kan være svært, her vil du finde helt konkrete tips til ting du skal kigge efter ved Tømrebukser, håndværkerbukser, arbejdsbukser med hængelommer, eller hvad du end kalder det. Jeg vil ikke undlade at sige at dem der passer perfekt til dig, nødvendigvis ikke er de samme som passer perfekt til mig. Men hvis du vil have arbejdstøj der holder, og som er funktionelt, ja så kan du bruge de her 13 ting til at kigge efter de rigtige arbejdsbukser til dig – Her efter er det op til dig at finde det rigtige mærke. 

1. Antallet af sømme

Du kan kigge på antallet af sømme for at få en íde om kvaliteten. Godt nok koster tråd ikke særligt mange penge, men det er dog nemt at spare penge på et mindre antal sømme hvis man skal producere flere tusinde arbejdsbukser. Faktisk så går det ud over holdbarheden på dine arbejdsbukser, hvis du vælger forkert. Der er ingen tvivl, hvis du vil have stærke bukser, så skal du have 3 sømme.

2 sømme kan godt gå for nogen, men det er ikke noget, jeg vil anbefale. 1 søm er simpelthen bare ikke nok til at kunne holde et par bukser sammen i eksempelvis skridtet, hvor mange arbejdsbukser har tendens til at gå i strykker. Derfor skal du kun købe arbejdsbukser med 3 sømme – Ihvertfald hvis du vil have en god kvalitet.

2. Stretch paneler

3. God følelse

Det er vigtigt at bukserne føles godt. Ikke kun at have på, men også at røre ved. Hvis du kan lide at røre ved stoffet og det ikke føles for stift eller tyndt, så er der større chance for at du vil kunne lide at gå med bukserne. Dette kan selvfølgelig være svært at imødekomme, hvis du køber ind for 30 mand ad gangen, men så må din vurdering være den rigtige. Det vigtigste er at du tænker over det inden du køber den første og billigste. Hvis du har mulighed for det så lav en test hvor du kan vaske et par, der kan være rigtig stor forskel på hvordan en metervare føles før en vask og efter en vask

5. Forstærkninger på knæ

For langt de fleste håndværkeres vedkommende, er det vigtigt at have forstærkning på knæene. Det er klart, du skal passe på kroppen, men også på dine arbejdsbukser. Derfor skal du have forstærkning på knæene. Det er nemlig én af de primære kilder til slid på bukserne, og dermed til at de smides ud. Her kan du vælge forstærkninger lavet i Cordura® – Dette er ikke nødvendigvis det eneste rigtige – Men det virker.

 

Tænk også i forstærkninger på knæene hvis selvom du ikke nødvendigvis kravler på knæene en hel dag. Dine håndværkerbukser slides mere på knæende end du umiddelbart tror og det er en nem måde for os producenter at gå på kompromis med kvaliteten på, derfor kan du ofte købe billege arbejdsbuker med dårlig forstærkning, som desværre betyder at dine tømrebukser skal smides ud hurtigere og så har du ikke vundet noget.

En nem måde at se om forstærkning på knæet er om det er samme stof som resten af buksen, hvis følelsen er helt den samme så er bukserne formentlig ikke forstærkede og så bør du holde dig væk – Om forstærkningen er god nok kan du dårligt vide på forhånd, her skal du teste igen.

6. Forstærkninger ved foden

Det virker umiddelbart ret ligegyldigt, men forstærket stof omkring foden giver dine håndværksbukser længere levetid. Stoffet omkring foden skal sørge for to forskellige ting. 

1. Mange håndværkere har problemer med at træde deres bukser i stykker. Hvis du er én af dem, skal du holde godt øje med stoffet omkring foden. Det sikrer nemlig at bukserne holder længere. Du skal føle om stoffet er anderledes end det andet stof, bukserne er lavet af. Hvis det er, så er der en chance for at det er forstærket stof – men der er ingen garanti. Føl eventuelt om stoffet er det samme som andre forstærkninger på bukserne.

2. Som håndværker går du rundt i meget snavs og skidt. Forstærkningen ved foden sikrer at du ikke får for meget skidt ned i dine sko. De fleste forstærkede metervarer har også en smudsafvisende effekt. Det giver dig en højere komfort når du går rundt i hverdagen på byggepladsen eller hvor du ellers bevæger dig rundt.

7. Hængelommer?

8. Lårlommer

Du har formentlig brug for flere lommer end forlommerne. Som minimum foreslår jeg ihvertfald en lårlomme. Den kan du eksempelvis have din pung i. Nogle lårlommer er udstyret med pen holder og mobil lomme som eksemplet her på billedet. Det giver dig mulighed for at kunne nå dine ting hurtigt imens du sidder på knæ eller er igang med dit arbejde. Der er mange former for lårlommer og de kan være vidt forskellige, så tænk over hvor meget du bruger dem, og derefter om det er noget der skal være med til at bestemme hvilke håndværkerbukser du skal bruge. 

 

9. tommestok

Det er absolut nødvendigt at have en tommestok lomme. Den åbenlyse funktion er naturligvis, at du skal have din tommestok lige ved hånden. Men har du nogensinde haft en tommestok lomme, der gik i stykker? Hvis den går i stykker mister den virkelig sin funktion og Håndværkerbukserne vil pludselig være tilnærmelsesvis ubrugelige. Derfor skal du kigge efter Cordura® og andre former for forstærkning i tommestoklommen, når du skal have nye bukser.

Du kan se det sådan, at det er et meget lille stykke forstærkning, der skal til, for at sikre dig maksimal holdbarhed i dine håndværkerbukser. Igen er forstærkning et nemt sted for os producenter at spare penge, og derfor vælger nogen at lave tommestok lommen i almindeligt stof, med det resultat at den kan gå i stykker hurtigere og du smider derfor dine arbejdsbukser ud hurtigere end du burde.

Vil du blive klogere på arbejdstøj?

10. Made in Vietnam

11. Komfortzone i ryggen

Som håndværker går du rundt i dit arbejdstøj i mange timer hver dag. Du bruger dem formentlig hele året. Men dine t-shirts er ikke lavet til at dække hele din ryg, eksempelvis når du sidder på knæ og bukker dig forover. I udsatte stillinger, er du ekstra sårbar, når det er koldt. Derfor kan et par håndværkerbukser med komfortzone i ryggen, holde dig varm og sommetider beskytte dig mod at vise alt for meget af dine underbukser. Det er altså både for komfortens skyld, og for at se professionel ud. 

Du skal ikke vælge dine Håndværkerbukser ud fra om der er strik i ryggen, men hvis du kan se fidusen i det, så bør du helt sikkert overveje om dine næste bukser ikke skal have komfortzone i form af strik eller andet materiale.

12. Justerbare knælommer

 En rigtig vigtig detalje, er dine knæ. Du har kun de to, og dem skal du passe på. Derfor skal dine håndværkerbukser have plads til knæpuder. Men er én længde så nok? Formentlig ikke. Eller det vil sige, faktisk er en længde nok til dig, men de fleste arbejdsbukser produceres i store mængder og skal kunne passe mange forskellige typer af kroppe, også i den samme størrelse. 

Derfor er justerbare knælommer en vigtig detajle. På den måde sikrer du nemlig, at selvom dine standard håndværkerbukser kan passe mange forskellige mennesker, så passer netop dit par præcis til dig. Har du mange folk ansat, hvoraf flere bruger knælommer, vil justerbare knæ være et endnu større krav. På den måde sikrer du nemlig, at alle kan gå i det samme tøj, og alle kan passe bukserne og samtidig passe på sine knæ.

13. God pasform

Vi slutter med den vigtigste! Pasformen er alfa og omega, når det kommer til dine håndværkerbukser. Det øger komfort, arbejdsglæde og så ser man bedre ud i et par bukser med god pasform. Hvis du kan finde et par bukser med den rigtige pasform, så vil du være nået rigtig langt hen imod det perfekte par arbejdsbukser.

Pasformen skal sikre dig komfort ved at bukserne har smarte syninger og funktioner. Det kan være stræk materiale eller sømme, der går ind ved knæene for at undgå, at for meget stof hænger. Du kender helt sikkert de gode gamle arbejdsbukser, som var firkantede og ofte kendetegnet ved at være brede i benene. Den tid er forbi. Dengang var pasformen ikke særlig god, man tænkte ganske enkelt ikke ret meget over, hvordan bukserne sad på dig, der skulle bruge dem. Men det er vi blevet bedre til som branche. Du kan i dag få håndværkerbukser, der sidder meget tæt på dine ben, uden at det går ud over din bevægelighed. 

Pasformen er også vigtigt for hvordan du kan bevæge dig rundt i dine håndværkerbukser. Man kan faktisk sige at pasformen er det der binder hele arbejdbuksen sammen.

Tilmeld dig

vores nyhedsbrev

Hvis du gerne vil være den første der får ny viden om arbejdstøj kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

Alexander Mygind Andersen, Business development Manager
Alexander Mygind Andersen
Business development manager

Del denne viden

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
×
×

Kurv