Vores metervarer

Vi bruger en masse forkellige metervarer. De mest væsentlige kan du læse om her på siden. Når vi gerne vil beskrive vores metervare for dig, så er det for at gøre dig klogere på vores arbejde og for at give dig nyttig viden omkring hvad du kan kigge efter ved metervarer til dit arbejdstøj. Jeg nævner både metervarer og stof, men i realiteten er det den samme ting.

De to grupper metervarer til arbejdstøj

Der findes to store grupper som vi deler stof op i. Vi deler det op for at skældne mellem styrkerne i stoffet. Når du læser grupperne kan du formentlig godt genkende det, men det er ikke sikkert du tænker over det til dagligt. De to grupper er Textil og vandtæt stof.

 

 

Tekstil

Tekstil bruges udelukkende om metervarer der ikke er vandtætte. Derfor hedder det sig at de fleste håndværkerbukser og arbejdsbukser er tekstilbukser. Du kan se eksempler på tekstilbukser til håndværkere lige her. 

Tekstilbukser er som sagt ikke vandtætte. Det betyder også de pr. definition er åndbare. Derfor er åndbarhed heller ikke angivet på den type stof. Din t-shirt eller skjorte er højst sandsynligt også lavet af tekstil. 

Tekstil stof bruges til blandt andet til industri beklædning, også inden for logistik. Dette skyldes at jobbet ofte kan klares i tørvejr og derfor er tekstil det mest komfortable. 

 

Vandtæt stof

Vandtæt stof, er stof der er behandlet. Der er to måder at lave vandtæt stof på. Begge typer har fordele og ulemper som du lærer at se forskellen på om et øjeblik. 

For at forsøge at give dig et billede af den store forskel på de to typer, kan du forestille dig et helt hvidt rum som du gerne vil have farvet. Med coating maler du værelset, mens du med laminat sætter tapet op. Her beskriver jeg dem begge to lidt nærmere ned i detaljen. 

 

Coatet

Coatet betyder at stoffet bliver belagt med kemi som gøre det vandtæt. Ofte er det polyurethan (Også kaldet PU), der “males” på stoffet. Man ruller stoffet ud over nogle ruller og køre det ind under et lille kar med PU (Eksempelvis). efter karet sidder der et blad, der er lige så bredt som stoffet. Bladet smører kemien ud på stoffet, på samme måde som du gør med smør på et stykke brød. Det gentager man flere gange for at sikre at stoffet får et jævnt lag der er lige tykt over det hele. 

Det tykke lag har den styrke, at stoffet opnår et utrolig højt vandsøjletryk. Det betyder dog også, at der lukkes af for alle de små luftlommer der sidder i tekstilen – så coatet stof er næsten ikke åndbart. 

Vi bruger coatet stof til vores fiskeri- og regntøj som du kan se eksempler på her. Grundet en forholdsvis let produktionsmetode, er Coatede produkter ofte billigere end laminerede. 

 

Lamineret

Lamineret stof er sat sammen af minimum to lag. Det ene lag er metervaren, det anden er et stykke laminat – Ofte meget tyndt og helt gladt. 

Når der er to lag, vil laminatet være udviklet sådan at der er meget små huller i, huller som luft kan slippe igennem, men som vand ikke kan (Før et vist vandsøjletryk). 

Luft kan komme igennem fra den ene side, men det er ikke en direkte vej igennem – Laminatet har en indbygget membran som fungere næsten som en labyrint, den holder vandet ude men lukker luft igennem.

Er der tre lag, er der typisk lagt en membran ind mellem stoffet og laminatet som på den måde er beskyttet. Derfor er en tre lags metervarer ofte enormt stærk. Det kan være softshells men også hardshells der er lavet af tre lag.

Laminat er ofte lavet af polyurethan, PTFE, EPTFE. Der sket meget siden første gange vi så et åndbart produkt. Dem gemmer vi til en anden god gang. 

Fordelene ved Lamineret stof, er uden tvivl at det er åndbart, og samtidig vindtæt (Da der ikke er direkte vej for luft ind/ud). Du kan se eksempler på arbejdstøj der er vandtæt og åndbart her. Tilgengæld er produktionen og selve produktet mere teknisk, hvilket gør det dyrere

Vil du blive klogere på arbejdstøj?

Viking Rubber Co. metervarer

Herunder får du en gennemgang af alle vores metervarer. Produkterne jeg nævner er pånær cordura vores egne produkter og er udviklet i samarbejde med førende leverandører af metervarer til arbejdstøj.

 

F119

Slidstærkt, åndbart, varmer

F119

100% Polyester, 320 g/m2.

En af fordelene ved F119 er at den er enormt slidstærk, Det er den fordi det er en 3 lags softshell. Stoffet er vandtæt og åndbart, og med en fleece på indersiden, som giver varme og komfort imens du arbejder.

Slidstærk, åndbar, holder dig varm, oeko-tex certificeret

F120

Vandtæt, åndbart, slidstærkt

F120 

100% Polyester, 210 g/m2. 

Grundet vores lange historie, for at lave arbejdstøj til dem der arbejde udendørs, i alt slags vejr, har vi konstant udviklet på vores metervarer. De fleste af vores kunder arbejder idag i dette stof hvis de arbejder udenfor. 

Vandtæt, vindtæt, åndbart, slidstærkt, oeko-tex certificeret

F126

Slidstærkt, åndbart, vandtæt

F126

100% Polyester, 220 g/m2.

Arbejdstøj lavet af F126 kan klare enhver byge, og tilmed med en god åndbarhed. Den er mere fleksibel som F120, men er dog lige knap så stærk.

Slidstærk, åndbar, vandtæt, oeko-tex certificeret

F441

Slidstærkt, let, behageligt

F441

65% Polyester / 35% Bomuld, 250 g/m2.

En tekstilmetervarer til industrielt brug. Denne metervarer er let og dermed perfekt til brug indenfor. Den er samtidig slidstærk og meget behageligt at have på. Den har altså de rigtige elementer for at blive brugt til arbejdstøj.

Slidstærk, let, behageligt, oeko-tex certificeret

F478

Slidstærkt, kraftigt, behageligt

F478

65% Polyester / 35% Bomuld, 310 g/m2.

En tekstilmetervarer til håndværkere. Dette stof er tykkere, tungere og stærkere end F441. Det skal holde til det slid som håndværkere oplever i løbet af en dag. Blandingen med bomuld gør stoffet behageligt at have på, samtidig med det stærke polyester som beskytter overfladen på metervaren.

Slidstærkt, kraftigt, behageligt, oeko-tex certificeret

Cordura®

Slidstærkt, smudsafvisende, vand- og olie afvisende

Cordura

100% Polyamid, 220 g/m2.

Vi bruger Cordura® af nylon, et ekstremt stærkt materiale der ikke bare går i stykker fordi du sidder fast i et søm. Stoffet er lavet til forstærkninger på arbejdstøj. Cordura® forlænger levetiden på dit arbejdstøj.

Slidstærkt, smuds-, vand-, og vandafvisende, oeko-tex certificeret

Luk Menu
×
×

Cart